/
Czy można łączyć witaminę C z lizyną?

Większość osób wychodzi z założenia, że witamina C to skuteczny i bezpieczny środek, który należy stosować podczas przeziębienia i grypy, a także zwykłego kataru. W rzeczy samej kwas askorbinowy, czyli przedmiotowa witamina C, skutecznie wspomaga leczenie tego typu infekcji, warto...

Zobacz więcej
/
Tajemnice witaminy C

Medycyna, choć obecnie jest już bardzo rozwinięta, wciąż ma swoje białe pola i nieodkryte kwestie. Należy do nich między innymi leczenie nowotworów. Wprawdzie stosuje się z powodzeniem rozmaite terapie, jednak te choroby nadal zbyt często zabierają ludzkie życie. Wielkie...

Zobacz więcej
/
Właściwości aceroli

Acerola to kwaskowaty owoc, który ma bardzo dużo wartości odżywczych. Znajduje się w niej nawet o 30 razy więcej witaminy C niż w popularniej cytrynie, dlatego jest niewyczerpanym źródłem zdrowia. Wystarczy zjeść w ciągu dnia 3 takie owoce, aby uzupełnić zapotrzebowanie na...

Zobacz więcej
/
CYTRYNY: właściwości lecznicze i wartości odżywcze

Pewnie zastanawiacie się ile witaminy C ma cytryna i czy jedząc cytrynę będzie można poprawić odporność organizmu na przeziębienia czy infekcje sezonowe. Cytryna pobudza enzymy trawienne i procesy trawienne, dlatego przyspieszać samooczyszczenie organizmu, to ważny składnik diet...

Zobacz więcej
/
Cudowna moc WITAMIN A,B i C w kosmetykach

Praktycznie każdy kosmetyk będzie miał w swoim składzie witaminy. Warto wiedzieć jakie właściwości poszczególne witaminy mają i jakie mogą pełnić funkcje w kosmetykach. Niektóre pomagają nam wyleczyć dolegliwości inne zaś pogłębią problemy z cerą. Warto sprawdzić, które...

Zobacz więcej
/
ACEROLA - skarbnica witaminy C. Właściwości zdrowotne i odżywcze aceroli

Można powiedzieć, że Acerola będzie miała wyjątkowe właściwości odżywcze. To tam mamy najwięcej witaminy C ze wszystkich owoców, okazuje się, że nawet 30 razy więcej niż w cytrynie, która wydawała się królową witaminy C. spożycie trzech owoców będzie pokrywać dzienne...

Zobacz więcej
/
Zielenina jest źródłem WITAMIN A, C, E, K, kwasu foliowego i żelaza

Szczypiorek będzie dodawał smaku dla jajka, koperek do ziemniaków a natka do zupy. Ale główna zaleta zieleniny będzie polegać na tym, że jest ona szczególnie bogata w ważne dla zdrowia składniki między innymi witaminy A, C, E, K, kwas foliowy czy żelazo. Jak więc przyrządzać...

Zobacz więcej